EMC Talotekniikka myydään Royal Imtech N.V.:lle

Ajankohtaista / tiistaina 18.12.2012

Vaaka Partners myy EMC Talotekniikan Royal Imtech N.V.:lle (IM-AE, teknisten palveluiden toimittaja Euroopassa sekä sen ulkopuolella). EMC Talotekniikan liikevaihto ylittää tänä vuonna 100 miljoonaa euroa ja yhtiöllä on yhteensä 580 työntekijää. Ostohinta on linjassa Imtech:n aiempien Suomesta tehtyjen yritysostojen kanssa ja maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä.

EMC Talotekniikan omistavat Vaaka Partners Oy:n hallinnoimat rahastot, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera, Suomen Teollisuussijoitus Oy yhdessä avainhenkilöiden kanssa. Yhtiö perustettiin vuonna 2007 yhdistämällä neljä keskikokoista teknisiä palveluita tarjoavaa yritystä. Perustamisen jälkeen on tehty 12 täydentävää yritysostoa, jotka ovat edelleen vahvistaneet yhtiön maantieteellistä ulottuvuutta, osaamista sekä palvelutarjontaa. Tällä hetkellä EMC Talotekniikka on Suomen viiden suurimman taloteknisiä palveluita tuottavan yrityksen joukossa tarjoamalla palveluitaan 11 toimipisteen kautta.

Yhtiö tarjoaa monipuolisia talotekniikan palveluita sisältäen sähkö- ja LVI-urakointia sekä ilmastointiin, turvallisuuteen ja tietoliikenteeseen liittyviä mekaanisia palveluita sekä uudis-, että saneerauskohteisiin. EMC Talotekniikka on yksi vahvimmista toimijoista kasvavilla saneeraus- ja energiainfrastruktuurimarkkinoilla toimittamalla vuosittain kymmeniä suuria projekteja käyttämällä yhtiön patentoituja Silotek® esivalmisteita. Lisäksi yhtiöllä on merkittävä huolto- ja teknisten palveluiden liiketoiminta sekä projektinhallintaan, energiaratkaisuihin ja automaatioon liittyvää erikoisosaamista.

“Vaaka Partners on yhdessä avainhenkilöiden kanssa kasvattanut EMC Talotekniikan johtavaksi kansalliseksi toimijaksi teknisten palveluiden ja talotekniikan markkinoilla, jotka viime vuosina ovat yleisesti ottaen olleet haastavia rakennusalalle. Yhtiö on onnistunut erinomaisesti kasvustrategiassaan: liikevaihdon kasvusta yli 50 miljoonaa euroa on tullut orgaanisen kasvun kautta strategisten yritysostojen kiihdyttämänä. Olemme erittäin tyytyväisiä yrityskauppaan ja siihen, että EMC Talotekniikka tulee osaksi suurta kansanvälistä yhtiöitä antaen sille mahdollisuuden kehittyä myös jatkossa. Suomen markkinapotentiaali, EMC Talotekniikan erityiset vahvuudet, Imtech:n taloudellinen tilanne ja jatkuvuus sekä ristiinmyyntimahdollisuudet antavat vankan pohjan EMC Talotekniikan jatkuvalle menestymiselle” sanoo partneri Ilkka Pentikäinen Vaaka Partnersilta.

”Uskomme, että omistajan vaihtuminen mahdollistaa EMC Talotekniikan jatkokehittymisen aikaisemmin asetetun vision suuntaan. EMC Talotekniikka pystyy tulevaisuudessa hyödyntämään Imtech:n laajaa teknologiaosaamista minkä lisäksi yhtiön vahva taloudellinen tausta mahdollistaa kasvustrategian toteuttamisen ja uskottavuuden asiakkaissa. Lisäksi näemme hyvänä Imtech:n hajautetun johtamismallin jota EMC Talotekniikka on jo toteuttanut omassa johtamisessaan” sanoo EMC Talotekniikan toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen.

Tässä transaktiossa Vaaka Partnersin neuvonanatajana toimi Aventum Partners ja Asianajotoimisto Borenius.

Kilpailuviranomaisten hyväksyntä

Kauppa on ehdollinen Suomen kilpailuviranomaisten hyväksynnälle, ja sen arvioidaan toteutuvan viimeistään vuoden 2013 alkupuolella.

Lisätiedot

EMC Talotekniikka Oy
Toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen, p. +358 50 911 2448, kimmo.liukkonen(at)emctalotekniikka.fi

Vaaka Partners Oy
Partner Ilkka Pentikäinen, p. +358 400 217 671, ilkka.pentikainen(at)vaakapartners.fi

Imtech

Royal Imtech N.V. on eurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja, mm. sähköratkaisujen, informaatioteknologian sekä mekaanisten ratkaisujen aloilla. 29,000 henkilöä työllistävän Imtech:n vuosittainen liikevaihto on yli 5.1 miljardia euroa. Imtechillä on vahvat asemat rakennus- ja teollisuusmarkkinoilla Alankomaissa, Belgiassa, Luxemburgissa, Saksassa, Itävallassa, Itä-Euroopassa, Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Irlannissa, Turkissa ja Espanjassa. Yhtiö on lisäksi vahva toimija eurooppalaisilla informaatioteknologia ja -liikennemarkkinoilla ja globaaleilla merenkulun markkinoilla. Imtech palvelee yli 23,000 asiakasta tuottamalla heille lisäarvoa integroiduissa sekä monialaisissa kokonaisratkaisuissa, jotka johtavat parempiin liiketoimintaprosesseihin ja tehokkuuteen Imtech:n asiakkaiden keskuudessa, palvellen myös asiakkaiden omia asiakkaita. Yhtiö tarjoaa myös ratkaisuja, jotka vievät kohti kestävää yhteiskuntaa – esimerkiksi energia-, ympäristö-, vedenkäsittely- ja liikennetoimialoilla. Imtech:n osake on listattu NYSE Euronext Amsterdamissa, jossa Imtech on noteerattu Midkap-indeksissä. Imtech:n osake on myös noteerattu Dow Jones STOXX 600 -indeksissä.

The post EMC Talotekniikka myydään Royal Imtech N.V.:lle appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä